Gire ned

KlingeSramTeknisk
Sram 32t klinge

Sram 32t klinge

Stisykkelen min er satt opp med 32t klinge og 42-10 kassett. Jeg synes dette er en god kombo. Trenger jeg å sykle saktere kan jeg like godt gå. Grusgampen er satt opp med 36t og samme kassett. Her er det i tillegg 29″ hjul og ikke 27,5″.

Her om dagen var jeg ute og syklet. I bratte bakker er jeg gjerne nede i førstegiret på grusen. Utvekslingen er akkurat slik at jeg klarer bakkene uten å måtte gå av, noe jeg er veldig fornøyd med. Det som slo meg var at jeg antagelig ikke kom til å være like fornøyd med 30kg ekstra på slep. Jeg tråkker skjelden ut utvekslingen 36/10 på veg uten 30kg på slep, da er faren for at jeg gjør det med lass lik null. Senere tok jeg meg en tur med sykkelvogna på slep. Da var det bare ved et par anledninger at jeg hadde 36/10 koblet inn.

Derfor tenker jeg å prøve Grusgampen min med 32t klinge slik som stisykkelen har. Utvekslingen på tyngste 32/10 kommer til å bli noe tyngre enn utvekslingen på nåværende nest tyngste 36/12. Fordelen med det er at jeg ender opp med to helt like drivverk. Da kan det byttes en del frem og tilbake mellom syklene om det skulle bli krise.