Ulyder i drivverk

KlingeSramStisykkelSykkelXX1Service og vedlikehold
Skitten sykkel = God tur

Skitten sykkel = God tur

De siste turene har drivverket mitt laget lyder som om det ikke har vært godt nok smult. Jeg har vasket, renset og smurt opp, men fremdeles har det ikke gitt seg. Etter en runde på diverse forum, har jeg kommet over tråder som indikerer at det kan være det single drevet foran. Det var gjerne folk som hadde syklet 2-3 ganger mer enn meg på samme drev som hadde symptomer.

Likevel bestemte jeg meg for å bytte drev foran for å avkrefte at det var dette som var feilen. Litt ergerlig var det da når drivverket sluttet med alle ulyder. En kjapp titt på antall kilometer, avslører at drevet har gått knappe 450 kilometer før det takket for seg.

Bytte av XX1-drev går heldigvis ganske smertefritt for seg. Fire bolter, så er ringen av. Man slipper til og med å ta av pedalarmen. Det nye drevet jeg har liggende har en annen overflate på selve tennene også. Mulig at de har gjort noen små designendringer for å gjøre drevene mer slitesterke. Har notert meg drevbytte nå, så gjenstår det bare å se når neste service blir.