Sykkelverktøy

Service og vedlikeholdUtstyr
Verktøykoffert

Verktøykoffert

Sykkelen har noen spesielle skruer, bolter og verktøybehov. I tillegg har den et begrenset utvalg av skruer. Dette kommer selvfølgelig an på hvilken sykkel du har,

men i stor grad klarer du deg med billig verktøy. For snart 5 år siden innså jeg hvor mye rot jeg hadde i verktøykassen. Jeg tømte alt ut på gulvet og startet sorteringen. Mye av det jeg hadde var verktøy som hadde blitt med de forskjellige IKEA-settene og gjerne andre verktøy fra tilsvarende møbelpakker.

Da jeg kjøpte meg verktøysett, viste jeg ikke helt hva jeg trengte. I etterkant ser jeg hva jeg har brukt mest og har derfor laget en liten oversikt til deg slik at du ikke trenger å lete på nytt. Biltema og Clas Ohlson har i utgangspunktet helt greit verktøy for sykkel, men noen spesielle verktøy er du nødt til å kjøpe utenom. Eksempelvis kan Bikeshop.no være et godt utgangspunkt.

Komponent Navn Butikk Kostnad
Verktøykasse Stanley verktøykasse (41-1144) Clas Ohlson 99,90
2,5mm innvendig 6-kant Unbrakonøkler med T-håndtak, 7 stk Biltema 249,00
3mm innvendig 6-kant Unbrakonøkler med T-håndtak, 7 stk Biltema
4mm innvendig 6-kant Unbrakonøkler med T-håndtak, 7 stk Biltema
5mm innvendig 6-kant Unbrakonøkler med T-håndtak, 7 stk Biltema
T20 Torx Torxskrutrekker (71496) Biltema 39,90
T40 Torx Torxskrutrekker (71500) Biltema 46,90
Stjerneskrujern Kryssportrekker PZ2 (71482) Biltema 29,90
8mm innvendig 6-kant Unbrakonøkler med T-håndtak, 7 stk Biltema
10mm innvendig 6-kant Unbrakonøkler med T-håndtak, 7 stk Biltema
Kassett-trekker SuperB Shimano Kassettavdrager Bikeshop.no 89,00
Kjedepisk SuperB Kjedepisk Bikeshop.no 89,00
Krankverktøy Avhengig av kranktype Bikeshop.no
Kjedeverktøy Lezyne Chain Drive Kjedekutter Bikeshop.no 149,00
Dekkspaker Park Tool TL-6.2 Dekkspaker Bikeshop.no 159,00
Totalt 950,70