Musikk eller stillhet

Annet
Apple øreplugger

Apple øreplugger

Jeg har alltid vært den som har gått turene mine i stillhet. Når jeg gikk over Grønland ble jeg anbefalt sterkt å ta med meg musikk. Jeg tenkte at dette måtte være noe jeg måtte prøve i god tid. Derfor var jeg ganske tidlig på med ørepropper på treningsturene mine. Med musikk i ørene blir verden en litt annen. Man lukker ute det som skjer rundt en og fokuset blir mer på musikken og hva som eventuelt kommer etter denne sangen. Lydbøker og podcasts får også sving på smilebåndet selv om det er en tung oppoverbakke med to dekk på slep.

Jeg fant ut at gå-tempo fungerer greit sammen med musikk. Når du går langt og rolig på ski, kan det være godt å ha med seg noe å bryte opp litt med. Jeg har hatt musikk på spinning, men det blir noe litt annet. Jeg kunne ikke tenke meg å ha musikk på sykkeltur. Musikken kommer til å fjerne såvidt mye av totalbildet rundt en at man kan gå glipp av signaler fra biler osv. I skogen er det så mye som skjer at musikken kommer til å være forstyrrende for min del.

Hva tenker du?

Musikk eller stillhet?