Har du prøvd terrengsykling?

StisykkelTerrengsykkelTips & Triks

Er du en av de som har lurt litt på terrengsykling? Du har kanskje gått en tur og synes at det har vært ganske bratt og mitt i det bratteste har jammen meg en “tulling” på sykkel kommet nedover? Eller kanskje du har vært på en fin tur i marka og sett en syklist komme balanserende bortover kloppene?

Hvis du har en sykkel stående hjemme, så skal det ikke så mye til for deg å prøve. Det trengs ikke allverdens for å sykle litt i marka. Hold deg til de fine stiene først, så kan en vanlig bysykkel eller en hybrid være nok. Har du, som de fleste, kjøpt en vanlig terrengsykkel så er den mer enn bra nok.

Det aller beste er å finne tak i en som kan introdusere deg for sykling i marka, har du ikke det kan du prøve på egenhånd. Et godt tips er terrengsykkel.no sitt forum. Spør du om følge er det alltid noen som er interessert i å vise deg. Bor du i nærheten av Orkanger, er det bare å ta kontakt med meg.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Øyvind i god fart

Øyvind i god fart

Men hva er det egentlig med denne terrengsyklinga? Jeg skal prøve å forklare det slik jeg opplever det. Jeg tar turene i marka eller på fjellet med sykkelen. Målet mitt er ikke å komme meg frem til ei hytte eller opp på en topp, målet mitt er å ha det gøy mens jeg er på vei. Det er selvfølgelig alltid artig å komme frem til en sted og det er fint å ha et punkt å sette GPS-en eller kompasset mot. For meg er ikke det å sykle fort noen forutsetning for at det blir morsomt. Jeg er ikke ute etter adrenalinet som enkelte andre er. Noen ganger går det selvfølgelig fort nedover ei fjellside, mens andre ganger kan det være minst like artig å prøve å komme opp samme partiet. Bonusen med sykkelen er at man kommer mye lengre. Snittfarten på sykkelen er nok ikke særlig mye høyere oppover, men gjerne en 3-4 gangen, om ikke mer, nedover. I tillegg bruker man forskjellige muskler oppover og nedover. Det fører til at man kan få slappet av litt.

De gode opplevelsene kommer selvfølgelig på samme måte som om man skulle gått. Alle de fine bekkene, de fine trærne eller kanskje et dyr og to. Faktisk så er sykkelen et fremkomstmiddel som gjør at dyrene har vanskeligere for å oppdage deg. I tillegg kommer du i mange tilfeller kjappere slik at dyrene ikke rekker å gjemme seg før du kommer. Jeg har møtt mye rart på tur med sykkelen.

Blir du med neste gang?