Geocaching på sykkel

GeocachingNavigasjon
Hvilkebenken

Hvilkebenken

Du har kanskje hørt om Geocache, men ikke fått helt med deg hva det er. Kort fortalt er Geocache en form for orientering der man skal finne frem til en post og sjekke inn på denne. Geocache selv uttaler det som en slags form for skattejakt. Det første du gjør er å bestemme deg for et mål du skal nå, en såkalt Geocache. Deretter legger du ut på jakt etter dette målet. Når du er fremme ved koordinatet må man begynne leting etter denne beholderen som skal være gjemt på stedet.

I denne beholderen skal det finnes en logg. Og den enkleste formen er at du skriver ned navnet ditt i loggen og gjemmer beholderen på samme stedet som du fant den. Du kan også ta en gjenstand fra beholderen, men da er det viktig at du legger tilbake en gjenstand med samme eller høyere verdi. Denne gjenstanden du har tatt ut kan du gjerne bruke i neste Geocache du besøker.

Legg merke til at det kan finnes sporbare gjenstander i beholderen. Dette er såkalte bugs, geomynt eller merker. Disse må du ikke ta med deg med mindre du tenker å gå en tur til en annen post ved en senere anledning. Disse skal i tillegg logges etter anmodning av eieren.

Det å komme seg ut i naturen er artig i seg selv, men hva med å komme seg ut på sykkelen i tillegg til å jakte Geocacher? Jeg synes kombinasjonen er fantastisk og trives veldig godt med det.

Med Orkanger som utgangspunkt finnes det i skrivende stund hele 416 nærliggende punkter å lete på. Det er absolutt verdt forsøket å finne et par. Om ikke annet så oppdager man nye stier på tur etter nye cacher.

Synes du dette høres spennende ut, kan du opprette en gratis bruker på geocaching.com og komme igang du også. Husk å lese det komplette regelsettet som finnes der.