160 eller 145?

145mm160mmIntense cyclesTracer T275CTeknisk
160mm eller 145mm

160mm eller 145mm

Da jeg fikk Intenseramma i hus, var det naturlig å montere sykkelen opp med 160mm gaffel og 160mm vandring bak. I dag prøvde jeg 145mm. Sykkelen har en egen konfigurasjon som flytter festepunktet til demperen bak lengre ut på momentarmen. Dermed kreves mer moment pr millimeter vandring på bakhjulsopphenget i forhold til indre festepunkt. I tillegg til litt mer moment på selve opphenget, blir vandringen på demperen også komprimert inn mer pr millimeter vandring på bakhjulet. Dermed er det to deler som gjør opphenget stivere.

Det interessante var at oppoverbakkene ble mindre bakpå, mens ujevnheter stort sett opplevdes likt. Når utforkjøringene begynte, merket jeg at baken på sykkelen var mer spretten. Jeg endre opp med å redusere trykket med et par PSI og justerte rebound-innstillingen en retning mot skilpadde, altså seigere retur.

Jeg har virkelig falt for den nye konfigurasjonen. Det er enkelt å sykle opp og de typiske flate områdene i fjellet fungerer mye bedre. Den eneste gangen jeg savner 160mm er i de groveste nedoverbakkene, men da går det an å skru demperen over til det andre festet og fylle på litt luft.

Det skal uansett bli spennende å prøve konfigurasjonen flere ganger. Har du to slike innstillinger på sykkelen, anbefaler jeg deg å prøve. Det er ikke alltid mange millimeter kreves. Noen ganger kan reduksjon av vandring gi bonuser i eksempelvis lengre klatringer.