Parkert full av søle

GjørmeStisykkelVaskService og vedlikehold
Gjørmebad

Gjørmebad

Høsten var flott og det ble mange turer, men vinteren kommer som regel så brått på at den siste vasken aldri finner sted. Av en eller annen merkelig grunn så er sykkelen like skitten når du finner sykkelen igjen etter vinteren. Så hva trenger man å gjøre for å få sykkelen i stand igjen til en ny sesong.

Et godt tips er å plukke av den tørre søla før du introduserer vannet. Den har tørket i løpet av vinteren og den skal være relativt lett å få plukket av. Det du ikke får av blir du nødt til å ta med en  børste etterpå. Etter at du har plukket av det verste kan en tørr oppvaskbørste gjøre nytten for seg. Den kommer til å de små områdene du ikke så lett kommer til med fingrene. Skulle du trenge noe enda mindre i hjulopphenget bak, så kan en tannbørste være grei å benytte seg av.

Når du nå har fått av alt det løse, så er det såpevann og svamp som gjelder. Jeg pleier å bruke en bil-sjampo uten polish. Så er det bare å vaske over hele sykkelen. Når hele sykkelen er skrubbet fra eike til styrefremspring er det å la den tørke litt.

Etter at den har tørket en stund, er det viktig å få smurt opp kjede, wire og eventuelle andre bevegelige deler.

God tur.