Nye stier

Turer
Nakamura ved Straumtjønna

Nakamura ved Straumtjønna

Jeg pleier ofte å sykle stier jeg har syklet mange ganger før. Er vel et aldri så lite vanedyr, men av og til setter jeg GPS-en i merkemodus. Da kan jeg trykke på en knapp og merke av et punkt på sporet mitt. Når jeg kommer hjem og sjekker, kan det være det avdekker noe interessant.

Her i fjor gjorde jeg en av mine større oppdagelser i orkdalsområdet. Det jeg alltid hadde trodd var en liten parkeringsplass viste seg å skjule et større nettverk av veier og stier. Det begynte med at jeg tilfeldigvis merket av en avstikker på turen min. Når jeg kom hjem oppdaget jeg at avstikkeren tok en helt annen vei en jeg tenkte.

Ved hjelp av Google og andre flyfoto/satellitt-bilder kan man se hvordan området ser ut fra luften.
Noen ganger kan det være skjulte perler rundtom i skogen. Andre ganger er det bare en liten lysning.

Når jeg har samlet mange nok merker i et område så hender det at jeg pakker litt ekstra godt med meg og setter avgårde. Da kan jeg finne riktig så mye fint, men mange ganger har jeg endt opp utslitt på toppen av en bakke, bare for å finne ut at skogsmaskiner som har laget veien en gang har sluttet der. Da vet jeg i det minste det.

Har du noen gang vært på oppdagerferd?