Årets dekk

ContinentalDekkMaxxisSchwalbeDekk
Maxxis High Roller II 2.4

Maxxis High Roller II 2.4

Da har vi kommet oss godt inn i 2017 og dekknyhetene har såvidt begynt å materialisere seg. To av de største produsentene til Norsk marked er Continental og Schwalbe. Begge har landsert nye produkter for 2017.

Continental satser innen Cyclocross (CX) og kommer med kjente produkter som XKing, Mountain King, Raceking og Speedking i CX utgave. Noen få utgaver for landevei blir fornyet, mens terrengsykkelmarkedet ser ut til å være relativt stillestående for 2017.

Schwalbe landserer ett Cyclocrossdekk, X-One bite. Et par landeveisdekk kommer også, men det mest interessante er innen terreng. Nobby Nic og Rocket Ron kommer i 27.5+/29+ og Smart Sam kommer i nye utgaver.

Maxis har kommet med et par drypp i løpet av vinteren. Nytt er at det også her kommer noen 27.5+. Utvalget hos Maxxis er faktisk ganske overveldende. Maxxis har valgt å produsere hele 6 forskjellige 27.5+ og 29+. Chronicle, High Roller II  Plus, Ikon+, Minion DHF Plus, Minion DHR II Plus og Rekon+. Rekon+ og Ikon+ kommer kun i 2.8″ bredde for 27.5″. High Roller II plus kommer i 2.8″ og 3.0″ bredde for 27.5″. Chronicle kommer for 27.5″ og 29″. Her er det bare 3.0″ bredde å velge i, men på en 29″ blir dette stort. Maxxis har ikke glemt 26″ segmentet heller. Minion kommer i 2.8″ bredde for 26″ og 27.5″ felger. for 29″ graver Maxxis frem 3.0″ bredde.

Så er spørsmålet om det trengs? Kom du deg frem i fjor? Har du syklet så mye at dekkene er utslitte? Mest sannsynlig så er det slik at du kan bruke dekkene du allerede har en sesong til. Det store nyhetene for 2017 kommer nok innen pluss-dekkene. Hvis du har interesse for plussdekk, så kan det kanskje være verdt å prøve disse i år. Legg merke til at sykkelen din ikke nødvendigvis klarer å håndtere de største dekkene. Her kan en prat med erfarne syklister være til nytte.

Jeg har såvidt begynt å fundere på bredere dekk, men fjoråret med Maxxis Highroller II i 2.4 utgave var virkelig bra. Jeg tror derfor jeg havner på de dekkene igjen i år.