Forfengelighetens straff

EikerHjulNiplerNippelStisykkelAnnet
Ødelagte eikenipler

Ødelagte eikenipler

Den nye sykkelen skulle være perfekt og da bruker man litt ekstra penger på å få detaljdjevelen fornøyd. Noe så enkelt som at en bremseslange ikke kan være svart når andre detaljer er røde. Noe så simpelt som at eikenipler ikke kan være annet enn røde de heller. Fint skal det vær, og fint ble det. Dessverre ser det ut til at forfengeligheten har sin straff, ja for det er vel ikke annet enn forfengelighet når man på død og liv skal ha røde eikenipler?

Det hele begynte med vårens første mekkedag. Det er vel kanskje litt tidlig å kalle det vår, men i et litt vidt begrep så går det an. Litt lysten på å få sykkelen ut på sti igjen, så begynte da service og vedlikehold del 1. Og det første jeg anså som potensielt mekkeobjekt var felgene. Det er alltid greit å sjekke disse for eventuelle bevegelser. Og det fant jeg også, så det var bra at jeg sjekket.

Frem med eikenøkler og begynne den møysommelige jobben med å etterstramme og rette. Og hva skjer? De pene røde eikeniplene mine med det geniale patentet DT pro Lock, har gjort akkurat det de skal gjøre. Nemlig låst seg på profesjonelt vis. Og jeg som i forfengelighetens navn kjøpte røde nipler. Smarte meg som tenkte; rødt er viktigere enn at det messing. Alternativet var nemlig sort messing eller rød alu. Nå fikk jeg min straff. I boda står en sykkel med 32 halvt røde, halvt blanke bakhjuleikenipler. Hjulet er forøvrig fremdeles ikke rettet. Nå skal det byttes til messing!