Strøm er ikke alltid strøm

BruntonBrunton Revolt 9000EkspedisjonGoal ZeroGoal Zero Venture 30Utstyr
Brunton Revolt 9000 vs Goal Zero Venture 30

Brunton Revolt 9000 vs Goal Zero Venture 30

For en stund siden kjøpte jeg Brunton Revolt 9000 til bruk på tur. Selve batteriet er det ingenting i veien med, men sammen med USB-solcellepaneler og dårlige forhold slår en sperre inn. Med lite spenning ut fra panelet skrur batteriet seg av og forblir av. Når sola da skinner igjen så tar ikke batteriet mot lading før man har koblet ledningen ut og inn.

Når panelet er koblet til batteriet, ledningen fint ordnet, batteriet et pakket ned i pulken og pulken er spent fast, da er det ikke så veldig lett å sjekke om batteriet lader. Man er avhengig av at alt bare fungerer.

Derfor har jeg vært nødt til å finne alternativer. Jeg har prøvd mange alternative solcellepanel og ingen av dem har klart å trigge batteriet til å lade igjen. I tiden fremover skal jeg teste Goal Zero venture 30 og to Nomad 7 solcellepaneler. De kommer som sett fra Goal Zero og bør fungere godt.

Det kommer som alltid mer informasjon senere.