Trollheimen 2015 etappe 2

EkspedisjonStisykkelSykkelEkspedisjonerTrollheimen
På vei oppover Mellomfjella

På vei oppover Mellomfjella

Dagen startet bra. Selv om jeg ikke er noen rutinert telter, ble frokosten unnagjort i en fei og utstyret lempet fint sammen på sekken. Skuldrene ynket seg litt når jeg begynte å gå. Dagen i forveien satte helt klart sine spor.Forrige gang jeg syklet trekanten gikk siste etappe ned fra mellomfjella til Trollheimshytta. Denne gangen ble det stigning istedenfor. Første del består av 715 høydemeter og med 16 kilo i sekken pluss en sykkel på rundt 13, så blir det mye å dra med seg.

Folk jeg møter og som tar meg igjen er stort sett overrasket over galskapen, men man kommer i prat med en del hyggelige mennesker.

Vel oppe begynte syklingen innover mot fossådalsvatnet. Her ble jeg møtt av en utrolig vind. Ikke bare var den kraftig, men den kom fra alle kanter i kast. Over Riarskaret var den værst. Jeg kjempet meg over på andre siden. Noen ganger tok vinden så godt at jeg måtte legge meg ned for å ikke bli dratt avgårde sammen med sykkelen.

Nede ved kamtjønnin gav vinden seg og sjarmøretappen ned til Gjevilvasshytta gikk uten større utfordringer. Jeg hadde egentlig tenkt å legge over mot Jøldalshytta, men flere jeg pratet med fortalte om svært våte forhold. Derfor har jeg syklet utover mot veien som går over Skaret. I morgen blir det tilnærmet bare asfalt.

Matlaging ved teltet fungerer bra. Jeg er overrasket over hvor greit Biltema-primusen virker. Den anbefales virkelig.

God natt fra Trollheimen.