Trollheimen 2015 etappe 1

EkspedisjonStisykkelSykkelEkspedisjonerTrollheimen
Sykkelen og utstyr på tur

Sykkelen og utstyr på tur

Pakket og klar, drog jeg avgårde fra granasjøen ca klokken 11. Været var riktig så greit og forholdene lå tilrette for en flott start på fjelleventyret. Første prøve ble fra sjøen og oppover mot heldalssætrene. Veien er ikke så forferdelig bratt, men med 16 kg på ryggen ble den tyngre enn først forventet. Omsider stod jeg ved sætrene og speidet innover dalen. Jeg var klar for 26km med stieventyr. For meg er det stort sett det. Denne gangen ble jeg værende litt baktung. Det var vanskelig å få flyt med den tunge sekken, men jeg hadde regnet med at det kanskje kunne by på utfordringer.

Første del gikk relativt knirkefritt. Ingen punktering eller andre brekkasjer. Etter Jøldalshytta er det en god del kilometer med grusvei. Disse gikk riktig så bra og gav et godt bidrag på kilometertelleren. Etter ei stund så blir det knot. Med tung sekk ble det enda mer knot enn jeg kunne huske. Jeg hadde ambisjoner om å komme meg opp mellomfjella, men passe utslitt bestemte jeg meg for å campe ved Trollheimshytta istedenfor.

Pølser og Bacon på primusen

Pølser og Bacon på primusen

En av oppgavene på denne turen er å finne ut av teltlivet på nytt. Det begynner å bli noen år siden sist nå. Å sette opp leiren i dag gikk kjapt. Pent vær og lite vind sørget for tilnærmet maksimale forhold, sett bort ifra en million knot, mygg og klegg som viste sin interesse for meg. Neste gang blir myggspray med på turen.

Matlaging gikk også kjapt. Primusen fra Biltema er helt super. Jeg klarte til og med å steike bacon og egg på den, det uten å brenne baconet til kullklumper.

Nå blir det kaffi om litt mens jeg sitter her og skriver. Er rimelig utslitt, men skal avrunde dagen med en kaffikopp og litt sjokolade.

Over og ut fra Trollheimshytta.