Erfaringer etter Trollheimen 2015

BatteriBatteribankEkspedisjonSolcellepanelEkspedisjoner
Brunton lader Garmin fenix
Brunton lader Garmin fenix

Når man drar ut på tur har man somregel forberedt seg litt. Noe er ren rutine, andre ting har man under utprøving. For min del er sykkelen ren rutine, mens overnatting i naturen har vært litt mer på utprøvingsstadiet. Jeg skal avgårde til Grønland i 2016 og det er mye som skal prøves. Jeg skal ha med meg en del saker og ting på turen og en av de største utfordringene kommer til å bli vekt. I tillegg til det tar jeg også med meg et par enheter som krever strøm på ferden.

I den forbindelse har jeg gått til anskaffelse av et sett med batterier og disse ser ut til å fungere ganske så bra. Jeg er ganske beroliget av funksjonaliteten disse har og hvor godt de funker til en hver tid. Det som ikke er fullt så bra er solcellepanelet. Jeg har hatt et til testing en periode nå. Dette hadde jeg også med meg på turen i Trollheimen, men resultatene var heller nedslående. Det viser seg i etterkant nå at det kan være en feil på det panelet jeg har til testing. Derfor holder jeg tilbake et innlegg om funksjonaliteten dets.

En annen ting jeg tester for tiden er briller. Jeg har kjøpt et sett med Oakley Racing Jacket som jeg skal ha med meg. Brillene er supre. Etter at jeg har fått tilpasset dem skikkelig så virker de veldig bra. Erfaringene med glassene er at de også er veldig bra. Jeg kunne tenke meg at VR28-glassene var litt mindre lysbegrensende, spesielt når det går mot kveld. Det er uansett ikke et stort problem å ta på seg vanlige briller en liten periode.

Den siste erfaringen jeg har gjort meg, og som jeg forsåvidt var klar over på forhånd, er at det er dårlig dekning mange steder i fjellet. Jeg har nødvendigvis ikke behov for kontakt med omverden, men den gangen man virkelig trenger det så er det ikke sikkert man når frem med vanlig GSM-nett. Heldigvis har jeg funnet en løsning på det også. Det får dere selvfølgelig høre mer om ved en annen anledning.