Kokeapparat

BiltemaEkspedisjonKokeapparatPå turUtstyr

Mange forbinder lengre turer med varm mat og drikke med pølser i termos og varmt vann med frysetørket kaffi. Kokeapparat er dyrt og for spesielt interesserte. Det trodde jeg også, inntil i dag. Ikke ante jeg at Biltema fakisk hadde noe som kunne brukes. Det var en kollega som tipset meg. Han har brukt Biltemas kokeapparat på mange turer og det holder enda. Så ta tok jeg en tur innom og kjøpe meg en pakke i dag. Hele 199kr for selve kokeapparatet i en praktisk liten orange boks. En flaske med 223g gass koster ikke allverdens den heller 39,90kr .

Jeg gikk ikke så fryktelig langt på første forsøket. Bare rett ut på gårdsplassen. Å pakke ut apparatet går kjapt. Det har to funksjoner, en stilleskrue som blir stående oppå gassflasken og en tennstift som står på selve apparatet. Tennstiften blir glødende ganske kjapt og antenner gassen på nytt hvis flammen dør ut. Det var faktisk riktig så greit.

Biltema advarer mot bruk av annen gass, men gjengene på gassbeholderen de selger er standard. Dermed er det mulig å få tak i gass omtrent hvor som helst. Biltema selger gass som fordamper ned til -0,6C. Skal man ut i kaldere vær kan man bruke andre flasker tiltenkt dette, men da må man bryte Biltemas anbefaling.

Jeg har så vidt fått startet og konstatert at apparatet virker. Det ble kaffi på kjelen i løpet av få minutter og dere skal selvfølgelig få høre mer om apparatet på tur.