Sportsbriller

BrillerOakleyRacing JacketReklameSykkelSykkelturUtstyr
Oakley Racing Jacket med VR28 glass
Oakley Racing Jacket med VR28 glass

I ti-årsalderen drog mor meg avårde til øyelege. På den tiden satt jeg tungt fremoverlent, med knapt synlige øyne og så på TV. Både mor og far bruker briller så det er naturlig at også du trenger det, fikk jeg beskjed om. Selv synes jeg dette var helt unødvendig. Øyelegen hadde mange rare innretninger og den knusende dommen ble: “Pasienten lider av Astigmatisme, Myopi og lett strabisme”. Intetanende hadde jeg kommet inn til øyelegen, og totalt uopplyst hadde jeg gått ut. Forsikringen om at jeg kom til å se bra igjen, var ikke god nok for en som nettopp hadde fått tre fremmedspråklige livstruende lidelser i løpet av en time. Det gikk over etter et kakestykke i resturanten rett over gata.

To uker etter måtte vi tilbake igjen. Denne gangen åpnet en hyggelig dame et etui og plukket ut et sett med briller. De ble plantet på nesa mi. Så “mjaet” damen, tok dem av, rettet på dem med en tang, pusset dem godt og satte dem tilbake på nesa mi. Litt forfjamset over spørsmålet om de satt bra, nikket jeg bekreftende. Jeg viste jo ikke hvordan en brille skulle sitte. Jeg viste ikke en gang at briller satt! Like kjapt som jeg hadde fått tre lidelser, hadde jeg blitt kvitt dem. Jeg var faktisk overveldet over hvor pen verden var. Rett over gata så jeg at de hadde kake på tilbud. Dagen ble bare bedre og bedre.

Oakley Racing Jacket med VR28 glass
Oakley Racing Jacket med VR28 glass

I dag, 22 år etter, bruker jeg fremdeles briller. Jeg har hatt en del par av dem opp igjennom årene. Jeg har hatt en tur innom kontaktlinser også, men etter et ugjestmildt møte med sand og støv, kan jeg ikke bruke linser lengre. Dermed har solbriller vært et litt dyrt tema og sportsbriller med styrke har jeg ikke tenkt på at har eksistert en gang. Så med en tilfeldighet gikk jeg forbi Interoptik i Orkangers nye Amfi-senter. I utstillingsvinduet kom jeg over Oakley sine briller og ble sittende den kvelden og surfe litt på nett. Overraskelsen var faktisk tilstedeværende når jeg fant ut at Oakley produserer briller med styrke og farge til sportsfolket. Dagen etter var jeg i kontakt med Interoptik og hadde gjort en avtale om briller med dem i løpet av en times tid.

Frem mot turen i 2016 skal jeg ha god tid til å venne meg til de nye brillene. Krumningen er litt uvant og farge i glassene gir et litt annet perspektiv på verden. Jeg har fått et par turer i nærheten med dem og er veldig fornøyd så langt. Det er jo selvfølgelig alltid artig med noe nytt og dette er intet unntak. Jeg kommer tilbake med mer info om mine nye ervervelser når jeg har fått prøvd dem mer.