#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Shimano XT pedaler

Av Christian Jensen23. mai 2015

Pedal Shimano SPD XT Deler

Shimano XT pedaler
Shimano XT pedaler

Når jeg har syklet på sti har jeg valgt pedaler med platform rundt. Tidligere har jeg syklet både med Shimano XTR Trail og Shimano XT Trail. Når jeg nå har fått meg sykkel som skal være litt mer i retning grus og åpen sti, så valgte jeg vanlige klikkpedaler uten platform. Første turen var ikke så veldig ulik den med platform, men det er merkbart at det var mindre sidestøtte. Dette har selvfølgelig litt med skoen å gjøre også. Personlig synes jeg ikke det hadde så mye å si på vei og grus.

Shimano sine XT-pedaler er på ingen måte et dårlig valg hvis du er på jakt etter et godt sett med SPD-pedaler. De er presise og enkle. Justering er gjort med en skrue for hver av sidene. Desverre samler det seg like mye gjørme og dritt i disse pedalene som i trail-utgaven. Et par kakk med foten på pedalen før du fester deg inn gjør somregel underverker, men det er ikke alltid man husker det.

Selve innfestingen er kort og kontant. Jeg har prøvd Shimano sine billigste pedaler og her er fjærene mye sløvere. Her festes skoen inn og sitter godt. Det er ikke nødvendig å stramme opp skruen nevneverdig. Er man redd for at skoen skal sitte for godt fast, er det også mulig å slakke opp ganske mye før innfestingen løsner utilsiktet.

Personlig synes jeg Shimano sin XT-pedal fungerer godt og har en fornuftig pris.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Shimano XT pedaler”

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: