Shimano XT pedaler

PedalShimanoSPDXTDeler
Shimano XT pedaler

Shimano XT pedaler

Når jeg har syklet på sti har jeg valgt pedaler med platform rundt. Tidligere har jeg syklet både med Shimano XTR Trail og Shimano XT Trail. Når jeg nå har fått meg sykkel som skal være litt mer i retning grus og åpen sti, så valgte jeg vanlige klikkpedaler uten platform. Første turen var ikke så veldig ulik den med platform, men det er merkbart at det var mindre sidestøtte. Dette har selvfølgelig litt med skoen å gjøre også. Personlig synes jeg ikke det hadde så mye å si på vei og grus.

Shimano sine XT-pedaler er på ingen måte et dårlig valg hvis du er på jakt etter et godt sett med SPD-pedaler. De er presise og enkle. Justering er gjort med en skrue for hver av sidene. Desverre samler det seg like mye gjørme og dritt i disse pedalene som i trail-utgaven. Et par kakk med foten på pedalen før du fester deg inn gjør somregel underverker, men det er ikke alltid man husker det.

Selve innfestingen er kort og kontant. Jeg har prøvd Shimano sine billigste pedaler og her er fjærene mye sløvere. Her festes skoen inn og sitter godt. Det er ikke nødvendig å stramme opp skruen nevneverdig. Er man redd for at skoen skal sitte for godt fast, er det også mulig å slakke opp ganske mye før innfestingen løsner utilsiktet.

Personlig synes jeg Shimano sin XT-pedal fungerer godt og har en fornuftig pris.