Garmin sykkel- og kadenssensor

GarminHastighetHastighetssensorKadensKadenssensorSensorSykkelNavigasjon

Det hender av og til at man er nødt til å fornye seg. Det skjer på hjemmefronten og i utstyrsbransjen. Garmin har i mange år benyttet seg av en magnetsensor som fanger opp både omdreininger på pedalen og hjulet. Denne har passet på aluminium sykler uten demping bak, men med en gang avstanden mellom krank og hjul ble for stor har det vært utfordringer med å få plassert måleren. Nå har Garmin endelig funnet et godt alternativ. Denne gangen er det to separate sensorer. En som festes på pedalen og en som festes rundt selve navet. Det aller beste er at magnetbryteren er byttet ut med en ny type som ikke krever to komponenter som beveger seg avhengig av hverandre. Dermed kan du plassere sensorene der de passer best uten at det må gå på bekostning av hverandre. Ulempen er at de nye sensorene ikke kan brukes på gamle garminenheter da ANT+-profilen er byttet ut til fordel for nye profiler som støtter separate enheter for pedalfrekvens og hjulhastighet.

Jeg har så vidt fått testet sensorene og det virker som de gjør jobben sin. De var harde å feste, men det er antagelig en fordel når terrenget blir litt røft.