Thule Outride 9 til 15/20mm

OmbyggingOutRideSykkelSykkelstativTakstativThuleSykkelstativ

Til sykkeltransport på bil bruker jeg Thule Outride. Utfordringen i år var at stativet ikke håndterte annet enn 9mm (QR) feste for gaffelen. Man kunne eventuelt bytte ut denne med en medfølgende 20mm. Av en eller annen merkelig grunn har Thule valgt å ikke levere med adapter for 15mm. Derfor har jeg ordnet meg med to adaptere for å få festet 15mm gjennomgående aksling. Jeg har lest på enkelte forum at det å bytte ut festet kunne være en møysommelig prosess og at folk har ødelagt biltaket sitt i forsøk på å få byttet ut adapteren. Jeg plukket av takstativet og gjorde jobben på verandaen isteden. Vil anbefale at du også gjør det om du skal bytte. For jeg mistet begge adapterene i bakken når jeg presset dem ut av selve stativet. Du kan faktisk klare å bulke og skrape opp taket.

Selve prosessen er likevel svært enkel. Du låser først opp nøkkelen til hurtigfestet. Så løsner du skruene på undersiden en fire-fem omdreininger og klemmer dem ned. Etterpå er det bare å sette den nye adapteren i på enden av den adapteren som står i og presse den nye inn og la den gamle falle ut. Det tok meg et minutts tid begge gangene jeg prøvde. Selve adapteren er tung og har noen skarpe kanter. Skal du gjøre dette med stativet på bilen, ville jeg lagt en jakke eller et tjukt håndkle under festet. Aller helst stativet av.