Året som gikk og det som kommer

Tilbakeblikk
Fossådalsvatnet etter solnedgang

Fossådalsvatnet etter solnedgang

2013 var et år med laber sykkelmengde og fullt fokus på junior. I 2014 har fokuset selvfølgelig også vært på minstemann, men han er ikke så altoppslukende som det første året. Så derfor har det blitt noen kilometer ekstra i 2014. Nå beskriver ikke en kilometer alt om kvaliteten på sykkelturen, men den kan være en indikasjon på mengden sykkelluft man har fått i seg. Selv om det har blitt relativt få turer, har jeg vært på en del fine turer. Sesongen har vært strålende værmessig og den startet rekordtidlig.

Allerede 26.01.2014 var jeg ute på den første sykkelturen. Det var faktisk mer eller mindre bart og riktig så fantastisk med en liten sykkeltur. Så kom snøen som en liten overraskelse ut i februar-mars. Totalt unødvendig spør du meg, men det ble flere sykkelturer på asfalt og snø den perioden. Jeg sikret meg årets første OTB, så tidlig som over hodet mulig. Greit å ha det gjort.

Årets store høydepunkt var nok det å sykle trekanten sammen med Øyvind. En flott rundtur med mange utfordringer. Siste del av siste etappe svor vi dyrt og hellig at det ikke skulle forekomme at vi tok den turen en gang til. Under 24 timer etter at sykkelen var festet på taket, ymtet vi begge om at vi burde prøve turen andre veien til neste år. Så får vi se om det ikke blir enda en rundtur på oss.

Året som kommer


Året som kommer er kanskje litt mer interessant. Jeg skal selvfølgelig sykle i 2015 også. Jeg vet ikke helt hvor mye, men jeg skal prøve å slå 2014. Ikke nødvendigvis på antall kilometer, men muligens på antall høydemeter eller antall timer på sykkel. Målet mitt er å komme seg ut og ha det morsomt, ikke nødvendigvis det å sykle langt. I 2014 ble det beskjedne 791 kilomter. Ikke fullt så beskjedne 16 635 høydemeter. Alle turene jeg syklet var rundtturer, noe som i praksis vil si at jeg har syklet en gjennomsnitts stigning på 4,21% på turene mine. Siden det ble totalt 43 turer i 2014, så har jeg altså 396 høydemeter pr tur. Jeg synes selv at det er riktig så bra.

I 2014 ble det også et relativt stort sykkelhavari. Venter på et par deler og en aldri så liten servicesak. Det blir nok en god runde med service før sesongen tar til for fullt. Noe har jeg gjennomført allerede

Jeg tenker å være litt moderat for 2015, men overordnet blir det:

  • Mer enn 791 km, satser “friskt” på 1000 km
  • Mer enn 16 635 høydemeter, også her “frisk” satsing: 20 000 høydemeter
  • Aller viktigst: Ha det gøy på sykkel

Godt nytt år alle sammen!