Muc-off-produkter

RengjøringSykkelVaskVedlikeholdService og vedlikehold

Muc-off har en serie produkter for vedlikehold av sykkel. Jeg har prøvd et par av dem. Jeg ble anbefalt fire produkter. Tre av dem har jeg her nå, det fjerde kommer etter hvert. Det hører til en litt annen kategori også, så jeg kommer til å skrive et eget innlegg om det. På benken i dag står:

  • Muc-off fast action cleaner
  • Muc-off bike spray
  • Muc-off C3 ceramic lube

Jeg begynte med å spyle sykkelen. Deretter sprayet jeg den inn med bike cleaner. Den lukter ikke noe særlig og er heller ikke irriterende på fingre, men den irriterer tydeligvis gjørme og søle for det formelig preller av sykkelen. Etter fem minutter med godgjøring så spyler man sykkelen igjen. Og sykkelen ble virkelig ren og pen etterpå. Så satte jeg sykkelen inn med bike spray. Her er det viktig å ikke få noe på bremser og drivverk. Sprayen etterlater ei glatt hinne over ramma. Ser nesten ut som om sykkelen er blankpolert. Hensikten skal være at sykkelen ikke blir sauset inn med søle med en gang på neste tur. Jeg gleder meg til å prøve. Det siste jeg gjorde var å smøre wire og drivverk med oljen. Jeg har sansen for kjeramisk olje. Og denne utgaven som er for våte turer virker overraskende flytende til å være såkalt “wet lube”.