#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Ikke lås bakhjulet

Av Christian Jensen24. mai 2014

NOTS Regler Stivettregler Sykkel Fjell- & Sti-vett

NOTS nr 9: Ikke lås bakhjulet i bratte nedoverbakker


Slurende bakhjul
Slurende bakhjul

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld.Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Det er noen som påstår at det er feigt å bremse i nedoverbakker, det er det slettes ikke. Det som derimot er totalt unødvendig er å låse bakhjulet helt slik at man legger igjen oppskrapte spor. Noen ganger tar man i for mye på bremsen, men da kan man slakke opp litt slik at bakhjulet ruller. Den værste slitasjen fra en sykkel kommer av bremsingen og sluringen. Slipp opp bremsene litt!

God Tur!

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: