#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Ikke lag stien bredere

Av Christian Jensen18. mai 2014

NOTS Regler Sti Stivettregler Sykkel Fjell- & Sti-vett

NOTS nr 7: Ikke lag stien bredere ved å sykle utenom vanndammer eller hindringer

Evige flytstier nedover Skrikdalen
Evige flytstier nedover Skrikdalen
Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Stisykling innebærer en tur og to igjennom vanndammer og diverse hindringer. Kle deg heller for en sølesprut enn å begynne med nye stier. Er det områder i favorittstien din som trenger tiltak, så se om du kan stoppe og lede vannet bort fra stien ved å lage ei lita renne eller kanskje fjerne noen blader fra ei renne som allerede er laget. Det gjør at sårene i naturen er minst mulig synlige.

God Tur!

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar