Den som sykler opp har forkjørsrett

NOTSReglerStiStivettreglerSykkelFjell- & Sti-vett

NOTS nr 10: Dersom to syklister møtes i en bakke, har den som sykler oppover forkjørsrett


Slitsom bakke

Slitsom bakke

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Når du sykler nedover, er det ingen problemer å komme opp i fart etter at du har stoppet helt. Når du sykler oppover, kan det å finne igjen rytme og fart være vanskelig. Vis derfor hensyn til dine medsyklister og gi dem plass. Det kan enten være folk som tar deg igjen eller folk du møter. Er stien smal så stopp i god tid og løft sykkelen unna stien. Et vennlig “stå på! stien er klar!” hjelper også på.

God tur!