Brems ned til gangfart

NOTSReglerStivettreglerSykkelTurFjell- & Sti-vett

NOTS nr 4: Brems ned til gangfart i god tid før du passerer andre på en smal sti


Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Selv om du har funnet tidens stimekka, så skal man respektere andre på smale stier. Man skal forsåvidt respektere andre på brede stier også, men på smale stier er det vanskelig å komme seg unna. Spesielt om man har med seg diverse barn og hunder. Sørg derfor for å tilpasse farten slik at du alltid kan stoppe på det strekket du har oversikt over. Er det stikkveier eller steder med dårlig sikt, så lønner det seg alltid å bremse ned litt.

Bonusen er at du får tid til å nyte stien ekstra lenge!

God tur!