Vær omtenksom og hyggelig

NOTSReglerStivettreglerSykkelFjell- & Sti-vett

NOTS nr 1: Vær omtenksom og hyggelig i møte med turgåere


En turgåer hilser

En turgåer hilser

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Det å forflytte seg i marka med sykkel er en befrielse. Det får fort, det er effektivt og det er morsomt. Likevel er det mange som er skeptiske til sykkelen. Selv om du føler du har full kontroll, er det ikke sikkert de du møter føler det. De kan ha spretne hunder eller virrete unger.

Mye kan sies om familier som lar hunder og barn løpe løpsk der det er vanlig at folk sykler, men det er en gang sånn at man skal vise gjensidig respekt for brukere av marka. Brems derfor ned til gangfart om du ser hunder, barn eller uoppmerksomme. Passer kontrollert og vær høfflig.

God tur!