På sykkel i fjellet, en bokanmeldelse

SykkelSykkellektyre
Godt i gang med boka

Godt i gang med boka

Først og fremst vil jeg gjerne få påpeke at Øyvind Wold, forfatter av boken, har sendt meg et eksemplar for gjennomlesning. Dette er etter hans initiativ og jeg har frie hender til å skrive hva jeg måtte mene om boka. Som tidligere nevnt, er ikke jeg den som leser mest bøker. Det hører også med til skjeldenhetene at jeg faktisk skriver om ei bok på siden min. I påsken tok jeg meg tid til å lese igjennom “På sykkel i fjellet” og det er riktig så bra lesestoff, men før jeg avrunder må jeg nesten få lov til å begynne.

Boken i seg selv er i et hendig og greit format. Ikke for tung og ikke for lite omfattende. Den er typisk så avlang at den glir ned i de fleste sekkelommer, lett tilgjengelig. For det bør den være om du har planer om å følge rutebeskrivelsene i boka. Den bør faktisk være tilgjengelig i forkant av turen også, for Øyvind skriver greie forklaringer om hva du bør tenke på. Boken er nemlig delt inn slik at du får en god innledning til selve boka, for så å forklare alt fra sykkel og utstyr til hvordan boken bør leses. Skulle jeg satt fingeren på noe, skulle jeg ønske at det var større kart i boka. Jeg ser jo selv at det kunne vært upraktisk med tanke på formatet og at det sikkert hadde blitt litt utfordrende med tanke på rettigheter til kartverk osv. Det er uansett en bagatell siden jeg velger å ta med meg kart på tur uansett.

Så følger flere fantastiske avsnitt med områder. Turene er fint definert og kategorisert i både områder og vanskelighetsgrader. Områdene innledes med et kart og etterpå er en og en tur forklart. I tillegg er det lagt ved illustrasjonsbilder. Disse viser somregel glade syklister, men man får et inntrykk av omgivelsene. Jeg blir mer enn frista til å ta meg en tur og to.

Jeg tenker at boka kan være en fin investering hvis du kunne tenke deg en tur og fem for deg selv eller med familien. Det finnes ikke mange slike turbøker og det som er bra med den er at det ikke er skrevet av en person med ambisjoner ala Tour De France. Det er skrevet av en jordnær type som gjerne prøvesykler turene selv og som vet å finne riktige tilpasninger for deg og meg som ikke sykler så mye.

Jeg kan ikke si annet enn at boka er riktig så  bra lesestoff. Anbefales virkelig!