Meld fra hvor du går

DNTFjellvettreglerNOTSReglerStivettreglerSykkelTurFjell- & Sti-vett

DNT nr 2: Meld fra hvor du går

Si fra hvor du går

Si fra hvor du går

Du har kanskje hørt om Fjellvettreglene, men har du hørt om Stivettreglene? I denne serien av innlegg skal sykkelhjulet gi deg som leser en god gjennomgang av både fjellvett og stivett. Hva som ligger bak og hvordan undertegnede har valgt å tolke reglene. Det er selvfølgelig en egen vurdering så kommenter gjerne om du er enig, eller uenig for den saks skyld. Turistforeningen har 9 regler for turisme i naturen og Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) har også et sett med regler for de som ferdes i marka med sykkel.

Dette er, etter min mening, en av de viktigste reglene. Uansett om du skulle være idiot nok til å ikke følge de andre åtte, så gi i det minste beskjed om hva du tenker å gjøre. Da kan andre finne deg om det skulle være nødvendig. Dine nærmeste trenger ikke bekymre seg om du skulle være borte litt for lenge. Skulle du kjøre deg av sykkelen og ødelegge bein og armer, så vet folk hvor de skal begynne å lete. Så si nå for all del fra hvor du går. Og om du skulle endre planer underveis, så send en melding med endringene til de samme personene.

God tur!