Storoppdatering fra Garmin

BaseCampGarminGarmin ConnectMobileNavigasjon

Garmin har sluppet en massiv oppdatering til Garmin Connect og Basecamp mobile. I tillegg loves det oppdateringer til nettstedet garminconnect.com. Oppdateringene til de mobile applikasjonene er kjærkomment. Det har vært en del stygge feil, som har gjort dem heller ustabile. I tillegg lover også Garmin at applikasjone skal få hyppigere oppdateringer.

BaseCamp Mobile


Oppdateringen sender applikasjonen opp i versjon 3.0. Det loves bedre støtte for eventyr (adventures) og ny oppdatering til iOS7. Sistnevnte er virkelig på tide. Det at applikasjonen har fått seg en liten oppfriskning, gjør den også mer brukervennlig. Jeg har ei fenix-klokke og denne har alltid fungert bra med Basecamp.

Garmin Connect Mobile


Her er de virkelig store nyhetene. Oppdateringen sender applikasjonen opp i versjon 2.0. Det loves nytt brukergrensesnitt, støtte for vivofit, fenix og tactix. Og her er det virkelig nyheter. Det nye grensesnittet er totalt forandret. Garmin har, i en nyhetsoppdatering sluppet til brukerene, annonsert at de kommer til å oppdatere grensesnittet til garminconnect.com vesentlig. Det nye grensesnittet bygger på såkalte Widgets og vil være dynamisk ut fra brukerens ønsker. den mobile platformen gir en liten smakebit på dette.

Støtten for de forskjellige enhetene med blåtann er også forbedret og utvidet. Dette gjør at de som eier, blant annet, Garmins fenix eller tactix kan se frem til utvidet funksjonalitet. Oppdateringen krever en firmware på klokken som ikke er offesielt sluppet enda (pr 21.02.2014) , men mye tyder på at den er veldig nære. Betaversjonen er tilgjengelig for de som vil prøve denne, men den kan ha en del feil. Oppdateringen gjør det mulig å laste opp spor direkte fra klokken via iOS til Garminconnect.com. Dermed er man ikke lenger avhengig av å ha med seg en fullverdig PC for å kunne laste opp sporene sine.

Garmins nye nettsider og tilhørende applikasjoner vil selvfølgelig bli gått nærmere i sømmene når jeg får tilgang til dem.