#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Storoppdatering fra Garmin

Av Christian Jensen22. februar 2014

BaseCamp Garmin Garmin Connect Mobile Navigasjon

Garmin har sluppet en massiv oppdatering til Garmin Connect og Basecamp mobile. I tillegg loves det oppdateringer til nettstedet garminconnect.com. Oppdateringene til de mobile applikasjonene er kjærkomment. Det har vært en del stygge feil, som har gjort dem heller ustabile. I tillegg lover også Garmin at applikasjone skal få hyppigere oppdateringer.

BaseCamp Mobile


Oppdateringen sender applikasjonen opp i versjon 3.0. Det loves bedre støtte for eventyr (adventures) og ny oppdatering til iOS7. Sistnevnte er virkelig på tide. Det at applikasjonen har fått seg en liten oppfriskning, gjør den også mer brukervennlig. Jeg har ei fenix-klokke og denne har alltid fungert bra med Basecamp.

Garmin Connect Mobile


Her er de virkelig store nyhetene. Oppdateringen sender applikasjonen opp i versjon 2.0. Det loves nytt brukergrensesnitt, støtte for vivofit, fenix og tactix. Og her er det virkelig nyheter. Det nye grensesnittet er totalt forandret. Garmin har, i en nyhetsoppdatering sluppet til brukerene, annonsert at de kommer til å oppdatere grensesnittet til garminconnect.com vesentlig. Det nye grensesnittet bygger på såkalte Widgets og vil være dynamisk ut fra brukerens ønsker. den mobile platformen gir en liten smakebit på dette.

Støtten for de forskjellige enhetene med blåtann er også forbedret og utvidet. Dette gjør at de som eier, blant annet, Garmins fenix eller tactix kan se frem til utvidet funksjonalitet. Oppdateringen krever en firmware på klokken som ikke er offesielt sluppet enda (pr 21.02.2014) , men mye tyder på at den er veldig nære. Betaversjonen er tilgjengelig for de som vil prøve denne, men den kan ha en del feil. Oppdateringen gjør det mulig å laste opp spor direkte fra klokken via iOS til Garminconnect.com. Dermed er man ikke lenger avhengig av å ha med seg en fullverdig PC for å kunne laste opp sporene sine.

Garmins nye nettsider og tilhørende applikasjoner vil selvfølgelig bli gått nærmere i sømmene når jeg får tilgang til dem.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

4 kommentarer til «Storoppdatering fra Garmin»

 1. Hei
  Jeg har hatt garmin fenix en stund. Men har aldri klart å få koblet fenixen til iphonen min via blåtann. Har Iphone 5 med nyeste oppdatering og fenix er også oppdatert. Tenker å bruke Connect. Har du en enkel bruksanvisning?

  1. Hei. Oppdateringen finner du her http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=6137

   Det et en betaversjon og kan være ganske ustabil. Når denne er installert kan du finne blåtannoppsett under «Setup» -> «Bluetooth». Par den som en hvilken som helst annen enhet mot telefonen din. Når dette er gjort finner du den under Garmin Connect.

   Jeg opplever betaen som strømbrukende og en smule ustabil. Så jeg ville egentlig anbefalt deg å vente litt.

 2. Det virker å koble fenix m kabel til pc. Men hadde vært greit å linke trådløst. Anbefaler du å vente hører jeg på det. Satser på at du kommenterer det når dette er oppdatert.
  Takk for nyttig og rask tilbakemelding.

  1. Det kommer en liten post når Garmin slipper endelig versjon. Du vil sikkert se det i Garmin Express når den dukker opp :)

Legg inn en kommentar