Orkanger-Ulvåshytta-Raudåsen

OrkangerRaudåsenTerrengsykkelTreningTurUlvåsenUlvåshyttaOrkdalTurer
Sykkel, hansker og utsikt

Sykkel, hansker og utsikt

  • Lengde: 17,9km
  • Underlag: 60% gangfelt/asfalt, 40% tursti/terreng
  • Høydeforskjell: 359m
  • Beskrivelse: Det var på høy tid med en tur igjen og da passet det godt å lage en beskrivelse i tillegg. Siden det er vinter og tid for oppkjøring til sesongen, så starter jeg med noe enkelt. Turen er fin sommer og vinter. Det kan være litt ymse i sporet fra Ulvåshytta til Raudåsen, så hvis det er råtten snø der må du snu.Turen begynner gjerne ved Mo-Marked på Fannrem. Det er cirka her du kommer ned på slutten av turen. Finn veien innover mot Orkel og fortsett på grusveien som går under E39 og nedover langs Orkla. Her var det greit oppkjørt for min del, men det kan bli utfordrende nok med litt snøfall. Følg hovedstien, men ta til venstre når det er mulig. Da bør du tilslutt havne ved Amfi-senteret.Fortsett så igjennom Orkanger sentrum. Etter Prix tar du andre hovedvei til venstre. Rett etter krysset sykler du undre er bru. Fortsett oppover når du får veivalg. Til slutt går asfalt over i grus og du er på vei oppover mot Ulvåshytta. Vel oppe tar du til høyre og inn på skisporet til Raudåsen. Her er det viktig at du sjekker forholdene i løypa. Bærer ikke sykkelen, kan du like gjerne snu. Du ødelegger skisporet og deg selv.Hvis du nå fortsetter, så hold til høyre når du har alternativer. Du står til slutt ved Raudåsen. Her møter du på veien som går nedover til Fannrem igjen. Hvis du vil ha litt stisykling kan du holde rett frem ved Huluflata og inn på Eldervikveien. Du bør bryte av denne rett etter at du har passert benken og komme opp igjen ved Espa. Så fortsetter grusveien nedover til du er ved Mo-Marked igjen.
  • Passer til:Om sommeren, stort sett alle som ser etter litt bakker. Mindre utfordringer da. Om vinteren blir turen et par hakk være, men fremdeles morsom. Anbefales.
  • Garmin-aktivitet: http://connect.garmin.com/activity/435926559