#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Setepinnebetjening

Av Christian Jensen27. august 2013

Reverb Rockshox Setepinnebetjening Sykkel Oppbygning

Rock Shox Reverb betjening
Rock Shox Reverb betjening
I de senere tider har terrengsykkelen blitt utrustet med setepinner som kan heves og senkes. Ikke ved hjelp av hurtigfeste, men ved hjelp av en betjening som enten er montert på styret eller under selve setet. Ved hjelp av et enkelt trykk så går setet opp. Setter man seg på det og trykker, så sklir det ned igjen. Dette er en kjempefordel om man er ute i marka og skal forsere hinder. Til vanlig står setet så høyt at det er behagelig å sitte på det og gi kraft ned mot pedalene, men når man skal ned en bratt skråning eller over et par steiner kommer setet i veien. Setepinnen klemmes ned og setet kommer så lavt at det ikke står i veien lenger.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: