#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Girhendel

Av Christian Jensen15. august 2013

Gir Girvelger Sykkel Oppbygning

Girhendel
Girhendel

Girhendelen er betjeningsenheten til frem- og bakgir. De fleste gir bruker girhendel. Unntaket er to-girs kicker-gir. Her tramper en pedalen litt bakover også skifter du gir. Girhendelen er en mekanisk innretning som strammer eller slakker en wire. Den simpleste varianten var en trinnløs vrider med så mye motstand at giret ikke klarte å gire selv. Så ble det innført trinn og så forsvant vrideren til fordel for såkalt klikkskift. Noen girvelgere er også kombinert med holken på lik linje som motorsykkelens gass.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: