#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Styrefremspring

Av Christian Jensen4. juli 2013

Gaffel Styre Styrefremspring Sykkel Oppbygning

Styrefremspring er den delen av styret som går fra selve ramma og frem til tverrøret man holder i. Fremspringet fås i forskjellige lengder og vinkler. Hovedhensikten er å kunne justere eller kompensere rammelengde i forhold til overkropp og armlengde. I tillegg muliggjør vinkel på fremspringet å kompensere for høyde på ramma. Jo lengre et fremspring og frembøyningen på styret er, jo mer retningsvillig er sykkelen. Den negative siden er at jo mer vekt man legger fremover på en sykkel, jo værre er det å sette utfor en skråning. Nettopp da har man behov for å kunne legge mest mulig av vekten bakenfor den gjeldende vertikale aksen trukket opp fra fremhjulets nav.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar