Fenix lading og sporing

FeltladingFenixGarminReservebatteriNavigasjon

Fenix med ladekabel

Fenix med ladekabel

Det å få GPSen til å vare litt lengre behøver ikke alltid være like lett, spesielt nå når de har inntatt klokkeform og er på størrelse med ei fyrstikkeske. Fenix er liten, har ikke utbyttbart batteri og kommer med en overføringskabel som kan kobles opp mot USB. I pakken fulgte også en 110-240V adapter med. Dette gjør at Fenix også kan brukes med feltlader.

Det som var litt uvist var om den kunne lade og spore samtidig. Så det måtte jo prøves. Når batteriet nærmet seg tomt, koblet jeg på laderen. Det som er litt klossete er størrelsen på laderen. Jeg får den såvidt på armen med lader på. Feltladeren fungerer utmerket. Jeg har en batteripakke som tar to AA-batterier og klokken ble nå fulladet en gang. Usikker på hvor mye som er igjen. Batteriet skal være på 500mAh. Det vil si at klokka burde kunne lades to ganger på et AA-batteri (teoretisk sett).

Fenix ladeikon

Fenix ladeikon

Neste utfordring er at minnet på klokka blir fullt. Det er en del instillinger som kan gjøre nytte. Fenix har blant annet en modus som heter UltraTrac. Denne sørger for at punktene i sporingsloggen reduseres til maks punkter pr tidsenhet. De nyeste software-versjonene kan justere fra 00:00:01 til 99:59:59. På en fjelltur kan for eksempel 10minutter være tilstrekkelig. Ved hjelp av UltraTrac skal det i følge Garmin være mulig å spore opp mot 50 timer uten lading. Da begynner vi å snakke lange fjellturer.

God Tur!