#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Stjernebolt

Av Christian Jensen28. juni 2013

Gaffel Stjernebolt Styrefremspring Styrerør Oppbygning

Answer Stjernebolt
Answer Stjernebolt

Stjernebolten er en bolt som hjelper til med innfesting av styret. Man setter selve bolten (underst på bildet) ned i styrerøret ved hjelp av en bolten og en gummihammer. Når denne er satt passe langt nedi settes gaffelen på plass i ramma og styrefremspringet settes oppå. I mellom står det somregel også en del styrelagerdeler. Så festes bolten og strammes til slik at det ikke er slark i styret. Deretter kan man stramme til bolten(e) på styrefremspringet. Det anbefales siden å slakke stjernebolten litt slik at den ikke klemmer lagrene i feil retning.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: