#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Navbrems

Av Christian Jensen14. juni 2013

Bremser Bremsetrommel Nav Navbrems Sykkel Oppbygning

http://www.bicycletimesmag.com
http://www.bicycletimesmag.com

Barnesykler og typiske bysykler har navbrems. Navbrems er ei trommelbremse med innslag på pedalene istedenfor wireoverføring. Sykkelen oppfører seg normalt, man tråkker og hviler bena som vanlig. Det som er tillegg er at hvis man tråkker bakover så griper en mothake fatt i en bremsearm som igjen klemmer et sett med bremsebelegg mot veggen inni selve trommelen. Dermed bremser sykkelen. Navbremsen er en kjempeordning. Det er lite vedlikehold og krever ingen spesielle innretninger på styret eller wire til overføring. For barn er det også naturlig å tråkke bakover når man vil forhindre å treffe noe i hastighet.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: