#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Bremseskiver

Av Christian Jensen20. juni 2013

Bremser Bremseskive Downhillsykkel Shimano Skivebremser Sram Stisykkel Sykkel Oppbygning

Bremseskive
Bremseskive

Det siste tiåret har skivebremser blitt populært på terrengsykler, stisykler og downhillsykler. Enten man har mekaniske eller hydrauliske skivebremser, trenger man bremseskiver festet til navet. Skiven roterer med navet og bremseklosser i kaliperen møter skivene og tar opp krefter når brukeren betjener hendelen.

De to store produsentene Shimano og Sram produserer hvert sitt system og var en god periode ikke direkte kompatible med hverandre. Man kunne riktig nok bruke en adapter og få det til å passe. Nå er det mer eller mindre standard med tre forskjellige skivestørrelser; 160mm, 180mm og 200mm. I tillegg finnes 140mm, 185mm og 203mm.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: