#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Sykkel til 2013-sesongen

Av Christian Jensen15. januar 2013

Avid Fox Rockshox Scott Sram Sykkel Trail X0 Service og vedlikehold

Sykkel med utsikt
Sykkel med utsikt

I 2012 kjøpte jeg ny sykkel og denne har jeg tenkt å beholde en stund, men en liten runde igjennom garasjen for delebytter og litt fiksing må den nok. I 2012 bygde jeg eget hjulsett og satte på 1×10 system.

I 2013 kjøper jeg meg nye bremser. Ikke det at de jeg har ikke fungerer, men de har ikke muligheten til å justere bremsene ut fra skivene. Det vil si at når jeg er ute i marka og får gjørme og vann i bremsene så begynner de å subbe. Sram sine nye trail-bremser har mulighet for avstandsjustering. Det vil gjøre turen tilnærmet subbefri og det er virkelig greit.

Ellers må jeg si at Scott Genius fremdeles er favoritten min etter 2012-sesongen. Sykkelen er fantastisk. Den er lett nok til å klatre med og den har vandring og vinkler nok til å leke mye mer nedover enn det jeg tørr.

Komponent Merke Kommentar
Ramme Scott Genius 30 (2012 mod)
Styrelager Ritchey Pro 1 1/8“, semi integrert 44/50mm
Gaffel Fox 32 Talas RL 150-120mm
Bakdemper Scott Equalizer 2, 3 Modus
Hjulsett DT swiss 240s nav / Mavic 819 Disc felger. RWS Thru Bolt foran og bak Byttet i 2012 etter at jeg bygde eget sett. I 2013 konverterer jeg også til Thru Bolt
Krank Sram X9 krankarmer / MRP Bling Ring Single Speed Fremgir og spider fjernet til fordel for 1×10-system
Pedaler Shimano XTR Trail
Kasett Sram PG 1050, 11-36 T
Bakgir Sram X9 short cage Byttet fra long cage ifm 1×10-system
Girvelger Sram X9 Satte inn ny girvelger ifm 1×10-system
Kjedefører / slagbeskytter MRP G2 Micro Siden fremgiret er borte holder denne kjedet
Kjede Sram PC 1070 Byttet kjede ifm 1×10-system
Bremser Avid X0 Trail, 180/F and 180/R mm HS1 Rotor Oppgradering i 2013. Fire sylinders kalipere og kontaktpunktjustering
Setepinne RockShox Reverb Hev- og senk-funksjon er et must på en stisykkel
Sete Selle Italy Team Edition
Styrefremspring Scott MC pro, 4 bolt Clamp, OS, 1 1/8“, 6° angle
Styre Scott Pilot 20 Pro, 2014 Alloy, 20mm rise, OS, 680mm
Dekk Continental Rubber Queen 2.2 UST Schwalbe-dekkene som fulgte med er ikke min favoritt. Da heller jeg heller mot RQ slangeløse dekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen



Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: