#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

RWS Thru Bolt

Av Christian Jensen10. januar 2013

DT Swiss Gjennomgående aksel Hjul Nav Quick Release RWS Thru Bolt Sykkel Sykkelhjul Deler

For en stund tilbake så bygde jeg meg et hjulsett. Det er bygget på et DT Swiss nav. Dette navet har muligheten for ombygging til en såkalt RWS Thru Bolt. Det er rett og slett en gjennomgående aksel som er tykkere enn Quick Release-systemet (QR) som man vanligvis finner på nav i dag. I motsetning til andre system med tykkere aksel (15 og 20mm) så er dette systemet mulig å bruke på rammer og gafler tiltenkt QR-systemet. Selve akselen er 9 millimeter foran og 10 millimeter bak. Man plukker ut hurtigfestet og trekker ganske enkelt av endestykkene på navet og setter på en liten adapter som gjør at den tykke bolten går igjennom navet. Så festes bolten tilbake igjen i ramma eller gaffelen.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: