#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Maxxis High Roller 2.35

Av Christian Jensen20. januar 2013

Continental Dekk High Roller Maxxis Rubber Queen Sykkel Sykkeldekk Dekk

Maxxis Sidevegg
Maxxis Sidevegg

På en av de siste turene i 2012 kjørte jeg på en del ulent terreng i marka. Et av de slangeløse Continental Rubber Queen 2.2-dekkene mine gikk i stykker. En av piggene hang seg tydeligvis fast i noe og rev opp dekket. Jeg kontaktet selgeren og etter litt diskusjon har jeg nå fått tilsendt et nytt par med dekk. Siden de hadde sluttet med Continental, skal jeg denne sesongen prøve meg på Maxxis High Roller 2.35.

Jeg har ikke hatt muligheten til å komme meg ut og få prøvd dem enda, men det skal bli godt med prøving denne sesongen.

Maxxis lager High Roller i to forskjellige utgaver og to forskjellige grener. To typer for Downhill og to for Terrengsykling. For begge grenene lages High Roller og High Roller II. Det er litt mønsterforskjell som skiller de to. High Roller kommer igjen med flere egenskaper. Super Tacky, Exception Series, LUST og UST Tubeless er de fire egenskapene det skiltes med.

Utgaven jeg har fått har LUST, UST og er av typen Exception Series. Det vil si at den har lette og forsterkede sidevegger (LUST), kan kjøres uten slange (UST) og har 120 tråder pr inch. I følge papiret skulle dekket ha veid 900gram. Mine to veier begge 898 gram, noe jeg synes var greit. De forrige dekkene (Rubber Queen) veide  ca 800gram pr stykk.

Maxxis Sidevegg
Maxxis Sidevegg

Jeg er litt spent på hvor fort disse dekkene kommer til å slites. Jeg har slitt ut et par Rubber Queens før, og de er ikke noe å sykle langt på asfalt med. Maxxis High Roller diskuteres på mangt et forum og slitestyrke er noe av det som går igjen som en negativ faktor. Det samme har jeg sett angående Rubber Queens. Jeg har ikke noe i mot varigheten på dekkene. Det aller viktigste for meg er at de fester seg godt i terrenget. I følge Maxxis selv er de egnet for medium og løst terreng. Det er meningen at dekket skal være bra i svinger og skal rulle greit. Det duger ikke så bra på veldig vått og sølete føre.

Så gjenstår det å se om dette stemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

3 kommentarer til «Maxxis High Roller 2.35»

  1. Jeg har veldig gode erfaringer med Schwalbe Fat Albert i 2,35. De er lette og har knallbra grep, spesielt nedover. Svakt punkt er, som vanlig med lette Schwalbedekk, at veggene er litt for tynne. Fat Albert Revolution er vistnok mye bedre enn de gamle, men det har jeg ikke prøvd enda.

    1. Takker for tilbakemelding. Det fulgte med Nobby Nic 2.25 når jeg kjøpte sykkelen. Disse var jeg svært missfornøyde med, men har et par sykkelkompiser som sverger til Fat Albert og de virker jo til å gi godt grep.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: