#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Bøy på girøret

Av Christian Jensen3. oktober 2012

Girøre Sykkel Sykkeltur Terrengsykkel Service og vedlikehold

Fikse girøret <br/>(fotograf: Ola Endre Reitstøen)
Fikse girøret
(fotograf: Ola Endre Reitstøen)

Ferden startet som alle andre. Vi syklet et lite stykke, forlot asfalt til fordel for grus og siden forlot vi grusen til fordel for hardpakket sti. Etter noen kilometer ble sporet litt dypere og stien litt smalere. Opp en liten skrent bestemte en av mange krypbusker seg for å krangle med bakgiret mitt. En godt plassert kvist resulterte i at bakgiret ble med rundt kassetten og girøret var i dette tilfellet det svakeste leddet.
Jeg hadde ikke girøre med i reserve, men følget mitt hadde. Så nå har jeg lært på den harde måten. Det tok ca 30 minutter å skifte og etterpå ble det nesten 20km med sti. Hadde jeg ikke hatt ett i reserve ville det blitt en kort og kjedelig tur.

Dagens tips: Ha alltid med girøre på tur!

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: