Sykkelverktøy

SykkelVerktøyUtstyr
Verktøykoffert

Verktøykoffert

De fleste anskaffer seg et multiverktøy og stapper i sekken. Verktøykassen hjemme består av sekskantnøkler fra IKEA og et Biltema-sett til 199,- Hvis du skal skru sykkel, er det en fordel å kjøpe skikkelig verktøy først som sist. Går du over sykkelen og sjekker det som trenger vedlikehold, er det ikke så stort utvalg av verktøy en trenger. Besøk Würth, Jernia eller tilsvarende og kjøp de få fastnøklene, pipene og spesialverktøyet om de har. En sykkelbutikk har spesialverktøy som feks kjedepisk og kranknøkkel.

Jeg kjøpte meg et billig verktøyskrin og fylte på med skikkelig verktøy. Kastet alle IKEA-sekskanter og kasserte Biltema-piper. Trengte 2,5mm, 3mm, 4mm og 5mm innvendig sekskantnøkkel, T2 og T4 torx, et par fastnøkler, et skrujern og litt spesialverktøy. Det er mye mer behagelig å ta med seg et slikt verktøysett i bilen enn masse skrot.

Utstyr som kassettdrager, kjedepisk og kranknøkkel har jeg kjøpt når jeg har trengt det. Totalt sett kommer man veldig langt med rundt 600 kroner. Det er vel verdt invisteringen.