#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Sandkammen

Av Christian Jensen1. august 2012

Andåsen Hellbekken Orkanger Seljan Skrømthølet Sti Stormyra Sykkel Sykkeltur Terreng Viggja Orkdal

Stormyra
Stormyra

Litt nord for Orkdal ligger Viggja. Mellom Viggja og Orkdal ligger det mye fin mark. Oppå her er det blant annet Ulvåsen, Rødåsen og Espa ligger. Sandkammen er en plass jeg har vært lite på så jeg bestemte meg for å prøve området. Jeg syklet derfor gamleveien fra Orkanger mot Viggja (Rv800). Rett etter Campingplassen Tråsåvika går det en vei oppover fjellsiden. Området her heter Skrømthølet. Herfra går det turstier i retning Seljan. Seljan er skihytta som ligger ovenfor Viggja.

Veien oppover er bratt, men fast og fin. Det ser ut til å ha vært en kjerrevei, men nå er den grodd igjen litt. Den er fint markert og ser ut til å være en del i bruk. Følg merkene og en står tilslutt på en vei som leder nedover mot Hellbekken. Jeg fant enda en sti som gikk fra denne veien og mot Stormyra. Her går det sti som tilslutt ender opp på Andåsen.

Det er tydelig at det finnes flere stier og veier rundt om i området. Jeg kommer nok til å sykle tilbake for å utforske området mer.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: