#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

MRP Micro G2 SL

Av Christian Jensen10. august 2012

1x10 Bling Ring Genius Micro G2 SL MRP Scott Stisykkel Sykkel Terreng Terrengsykkel Deler

MRP G2 Micro SL
MRP G2 Micro SL

En sykkel med gir foran har en kjedefører i fremgiret. Kjede ledes inn på rett tannhjul og man kan i tillegg gire opp og ned ved å flytte mekanismen som fører kjedet. På en sykkel med 1×10, altså ett enslig tannhjul foran, trenger man å holde tannhjulet på plass. En statisk og mer tettsittende kjedefører er å foretrekke her. MRP lager ett sett med spesielle tannhjul kalt Bling Ring. Micro G2 SL er tiltenkt disse. En tettsittende fører sitter over tannhjulet og er så tett at det ikke er mulig for kjedet å hoppe av. I tillegg så kan man på alle typer sykler oppleve at returføringen (nedre) av kjedet danser i ujevnt terreng. Derfor har MRP satt opp et trinsehjul som kjedet går innom når det forlater klinga. Dermed er det heller ikke mulig at kjedet blir slått av fra undersiden (Chain slap).

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: