#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Århaugen – Torvmyra

Av Christian Jensen26. juli 2012

Århaugen Buvikløypa Orkanger Østhusan Sti Terreng Torvmyra Tur Ulvåsen Orkdal

Torvmyra
Torvmyra

Over selve Ulvåsen går det en fantastisk sti. Den er passe utfordrende oppover og morsom nedover. Når du sykler oppover grusveien mot Ulvåsen passerer du avkjøringa til Buvikløypa. Hvis du fortsetter litt til langs grusvegen kommer det et skilt hvor det står Østhusan. Denne stien klatrer opp på selve Ulvåsen og innover til den treffer på indre del av Lysløypa. Herfra kan du enten fortsette mot Østhusan eller ta av bort til selve Ulvåshytta.

Veien oppover er først ganske bratt, men festet er godt og det er minimalt med røtter og ufinheter i veien. Midt på er det et lite vått parti på rundt 50 meter. Dette går somregel greit. De værste partiene er også kloppet og gruslagt. Nedover er det en kjempefin flytsti. Man får god fart og treffer på få hindringer. Løypa er også markert enkelte plasser med de røde trekantene i blått tau som henger rundt om i hele Orkdal.

Anbefales virkelig!

Kart
Kart

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: