#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Vargheia

Av Christian Jensen20. juni 2012

Orkanger Topptur Tur Vargheia Orkdal

Vargheia
Utsikt østover fra Vargheia

En de høyeste punktene i området rundt Orkanger. Med sine 611 meter over havet ruver Vargheia over flere av de nærliggende toppene. En enkel måte å komme hit på er å kjøre innover mot Kvernmo fra Gjeitastrand. Kjør så langt du kommer før du treffer på en bom. Her kan du parkere. Opp mot fjellet står det et skilt mot Vargheia. Følger du en våt sti herfra og oppover så kommer du deg frem. Det er noen plasser det kan være litt vanskelig å se stien, men det har godt folk her før så se deg godt om. Fra toppen er det en fantastisk utsikt. Det er noe fugleliv her, så vis hennsyn og ikke forstyr hekkende fugl mer enn nødvendig.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

2 kommentarer til «Vargheia»

  1. Når du først er på de trakter, så prøv almenningsveien, en bomvei som tar av lenger nede og som fører deg helt til Ingdalen i Agdenes om du vil.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: