#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Eldervikvegen

Av Christian Jensen14. juni 2012

Eldervikvegen Evjen Kjentmannsmerket Orkanger Raudåsen Sti Sykkel Sykkeltur Terreng Orkdal

Raudåsen
Raudåsen

Eldervikvegen er en gammel veg som går fra Evjen og oppover mot og forbi Raudåsen. Stien har en veldig bratt stigning og egner seg nok best å sykle ned. Nedover er det faktisk utrolig morsomt. Jeg kombinerte Eldervikvegen med turen til Storhauka slik som beskrevet her. Velger en likevel å begynne ved Evjen er det verdt å merke seg at nedre del av stigningen er veldig ulent for sykkel oppover. Det kan være utfordrende nok for mange, men stoppen for de fleste. Derfor kan det lønne seg å ikke følge skiltingen i bunn av Kjentmannsmerket og heller velge grusvegen opp til neste del av stigningen. Herfra er det bratt, men gjennomførbart. Vel oppe på hvilebenken begynner ting å bli litt enklere. Det øvre partiet er en lek i forhold til bunnen.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: