Eldervikvegen

EldervikvegenEvjenKjentmannsmerketOrkangerRaudåsenStiSykkelSykkelturTerrengOrkdal
Raudåsen

Raudåsen

Eldervikvegen er en gammel veg som går fra Evjen og oppover mot og forbi Raudåsen. Stien har en veldig bratt stigning og egner seg nok best å sykle ned. Nedover er det faktisk utrolig morsomt. Jeg kombinerte Eldervikvegen med turen til Storhauka slik som beskrevet her. Velger en likevel å begynne ved Evjen er det verdt å merke seg at nedre del av stigningen er veldig ulent for sykkel oppover. Det kan være utfordrende nok for mange, men stoppen for de fleste. Derfor kan det lønne seg å ikke følge skiltingen i bunn av Kjentmannsmerket og heller velge grusvegen opp til neste del av stigningen. Herfra er det bratt, men gjennomførbart. Vel oppe på hvilebenken begynner ting å bli litt enklere. Det øvre partiet er en lek i forhold til bunnen.