Bytte skivebremseklosser

AvidBremseklosserBremserElixirSkivebremserSykkelService og vedlikehold

En av de viktigste komponentene på sykkelen er bremsene. På bremsene står det to vitale deler, nemlig bremseklossene. Det gjelder både skivebrems og v-brems. Å bytte bremseklossene på skivebremser er ikke så vanskelig. På selve kaliperen er det som regel en eller to skruer med sikring. Plukk av sikringen og løsne skruen. Nå kan du ta fatt på de to klossene og trekke dem ut. Børst bort smuss og støv. Om nødvendig så må du klemme inn stemplene for å få plass til de nye bremseklossene. Bruk en butt, myk gjenstand, for eksempel en dekkspak. Sett inn de nye klossene. Pass på å ikke røre flatene som møter skivene. Skru så på plass skruene og sett på sikringene.

Klosser borte

Klosser borte

Nye Klosser

Nye Klosser

Nye Klosser på plass

Nye Klosser på plass