Nye Klosser

Bytte skivebremseklosser

En av de viktigste komponentene på sykkelen er bremsene. På bremsene står det to vitale deler, nemlig bremseklossene. Det gjelder både skivebrems og v-brems. Å bytte bremseklossene på skivebremser er ikke så vanskelig. På selve kaliperen er det som regel en eller to skruer med sikring. Plukk av sikringen og løsne skruen. Nå kan du ta fatt på de to klossene og trekke dem ut. Børst bort smuss og støv. Om nødvendig så må du klemme inn stemplene for å få plass til de nye bremseklossene. Bruk en butt, myk gjenstand, for eksempel en dekkspak. Sett inn de nye klossene. Pass på å ikke røre flatene som møter skivene. Skru så på plass skruene og sett på sikringene.

Klosser borte
Klosser borte

Nye Klosser
Nye Klosser

Nye Klosser på plass
Nye Klosser på plass

2 kommentarer til “Bytte skivebremseklosser”

  1. Flott side og mye nyttig informasjon!

    Kan du si noe om hvor ofte jeg bør bytte klossene på skivebremsene, og hvordan jeg merker at tiden er inne for å bytte? Kan jeg se det? Eller merker jeg det på bremsingen?

    1. Hei. Du merker at det hyler noe forferdelig, men det er egentlig litt for sent. Hvis du ser på bremsene ovenfra så ser du slitebelegget. Hvis du plukker ut belegget så ser du hva jeg mener. Kommer litt an på bremsetype og hvor mye du sykler. Mine holder ca 7000km.

Legg inn en kommentar