Energikjeks

EnergibarKjeksMatTurproviantProviant
Energikjeks uten sjokoladetrekket

Energikjeks uten sjokoladetrekket

Nettet flommer over av energibarer, kaker, sukkertøy, gel og mye annet som skal gi økt ytelse over tid. Jeg har puttet rosiner i baklomma og tatt en liten munnfull av disse en gang i blant. Andre ganger har jeg hatt med meg nøtter eller en mørk sjokolade. Så begynte ideene og brygge i hodet. Det må da gå ann å kombinere dette i noe med passe konsistens. Etter å ha søkt litt rundt på nett, fant jeg ut at havre er en god fyllmasse. Sirup er bindende. Smør gir passende mengde fett. Sukker gir en viss stivhet når det tørker. Så en passende fordeling av disse fire som grunndeig passer godt.

Som smak tenkte jeg at rosiner var et godt utgangspunkt. Jeg har alltid likt aprikos, så tørkede aprikoser ble også plukket. Smaken ble litt beisk, så jeg puttet oppi litt vaniljesukker i tillegg.

Over det hele trakk jeg på et lag med mørk sjokolade.

Så oppskriften lød som følger

  • 100g smør
  • 6ss sukker
  • 2ss sirup
  • 4dl havre (jeg brukte glutenfri type)
  • 2ss maisenamel
  • 2 småbokser med rosiner
  • 14-20 tørkede aprikoser
  • 2 plater mørk kokesjokolade
  • 1ts bakepulver
  • 2ts vaniljesukker
Energikjeks med sjokoladetrekk

Energikjeks med sjokoladetrekk

Begynn med å smelte smør og tilsett sirup. La dette stå på plata og bli en jevn blanding. Hakk rosiner og aprikoser til småbiter og bland med havren. Tilsett sukker, maisenamel, bakepulver og vaniljesukker. Til slutt rører du inn smør- og sirup- blandingen. Rør godt sammen. Det blir ei passe klissete masse. Lag to 7cm brede furer ved hjelp av bakepapir på ei steikeplate. Steik det på 180grader i 15 min. Resultatet skal bli en gyldenbrun seig plate. Ta den ut og la den kjøles ned litt. Del opp i passe brede strimler. 4-5cm burde være greit. Så flytter du kjeksene over på et nytt bakepapir/matpapir. Lag litt mellomrom. Varm opp kokesjokoladen på svak varme. Om den skulle finne på å tørke så tilsett et par spiseskjeer melk under veis. Ta en spiseskje og to på hver kjeks og smør godt utover.Bruk gjerne en kniv for å legge på kantene også om du vil gjøre deg flid med kjeksen.